טיפול משפחתי

טיפול משפחתי

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

טיפול משפחתי

כאשר החלה הפסיכולוגיה להתפתח כמדע וכתחום טיפולי, הוגדרו היטב היחסים שבין מטפל לבין מטופל. והמטופל לרוב הוגדר טיפול משפחתיכיחיד, אינדיבידואל. אולם, עם הזמן ועם הניסיון, התרבו הסימנים לכך כי לאופי הקשרים בין בני המשפחה יכולת להשפיע השפעה יתירה על הרווחה הנפשית של כל אחד מבני המשפחה. זאת ועוד, ליקויי בתקשורת או משקעים בין בני זוג או בני הורים לילדיהם עלולים להביא לפגיעה משמעותית ברווחה הנפשית. מאליו יובן כי כיום, טיפול משפחתי מהווה דרך התמודדות מרכזית, לשיפור ולשיקום רווחה נפשית ואיכות חיים רגשית בקרב הציבור הרחב.

מתי בעצם כדאי לפנות לטיפול משפחתי?

ניתן להציג אין ספור דוגמאות למצבים שבהם טיפול משפחתי יוכל להועיל. ככלל, ניתן לציין כמה כללי אצבע מרכזיים. פניה לטיפול מסוג זה מקובלת מאוד כאשר:

  • בני זוג רוצים לשקם את הקשר ביניהם. לא מדובר אך ורק בנישואין מתפוררים. טיפול יכול לסייע לשקם מערכת יחסים שהפכה ממספקת ומכילה למקור לעימותים וקשיים.
  • הורים לילדים מרגישים כי אין הם מצליחים להעמיד גבולות נאותים עבור הילדים (לרוב – המתבגרים). בעזרת טיפול משפחתי ניתן לשפר את התקשורת וללמוד מתי וכיצד להציב גבולות וכללים נאותים.
  • תקופות סוערות ותקופות של שינויים – הטיפול המשפחתי מעניק תמיכה וליווי עבור משפחות שחוות תקופות סוערות או תקופות של שינויים. כך למשל יש שינויים גופניים והתנהגותיים שעוברים על בני נוער.  גיל התבגרות סוער במיוחד ויכול להוביל לתחושה של ניתוק. עזיבת הילדים את הבית, מה שמוביל לתסמונת הקן המתרוקן. התמודדות עם מחלה קשה או חלילה תאונה, שפגעה במי מבני המשפחה הקרובה או המורחבת.

איך צפוי להתחיל הטיפול המשפחתי?

בדומה לכל טיפול פסיכולוגי גם תחילתו של טיפול משפחתי מוצלח מבוססת על מציאת מטפל או מטפלת שעימו או עימה יחושו כל בני המשפחה בנוח. האם אפשר לצפות לכך כי כל בני המשפחה ירתמו לטיפול מן הרגע הראשון? לא תמיד ההתחלה פשוטה וקלילה. בדרך כלל, ההירתמות לתהליך איננה שווה מצד כולם. אולם מטפל מיומן לומד עד מהרה להכיר את כל בני המשפחה. הוא מצליח לראות את מערכת היחסים בצורה אובייקטיבית ולהבין מהו המקור לקשיים ולמצוקות שמביעים בני המשפחה. לעיתים, בפגישות הראשונות ייפגש המטפל עם בני המשפחה בנפרד. לאחר מכן, צפויים מפגשים משותפים, בהרכב מלא או זוגי (בהתאם לצורך). נעשה מאמץ להגדיר מטרה טיפולית שתהיה מוסכמת ומקובלת על כולם. כאשר ישנה מטרה משותפת, ניתן להירתם לכך בנפש חפצה.

מה קורה במהלך טיפול משפחתי?

מעל ומעבר למטרות הספציפיות של טיפול כזה או אחר, ניתן להגיר מטרת על ראויה ביותר. מטרה זאת תהיה ללמד כל אחד מבני המשפחה מיומנות או מיומנויות חדשות. או להקנות זווית ראיה נוספת, שמאפשרת להכיל את האחר, להבין אותו ולתקשר עימו. בתוך כך, נלמדות מיומנויות משפחתיות. כך, הופכת המשפחה ליחידה שמספקת כוח ומשאבים נפשיים עזים, לכל אחד מבני הבית. האם ניתן לצפות להרמוניה מושלמת? זו תהיה צפייה לא ריאלית. אבל חשוב להפנים את התובנה כי השיפור אפשרי ובר השגה. זוהי תובנה ריאלית, בהחלט טובה וראויה. הכלים והמיומנות שמפיקים תוך כדי המפגשים, כלי התקשורת והתובנות הם רבי משמעות. ניתן להיעזר בכל אלה גם במצבים מגוונים ומאתגרים כיום וגם בעתיד.

כיצד מוצאים את המטפל המשפחתי המתאים ביותר עבורכם?

מחפשים מטפל או מטפלת שידעו לזהות את הדינמיקה בין בני המשפחה? מתמודדים עם קשיים ומצוקות משפחתיות ומרגישים חסרי אונים? זה הזמן למצוא מטפל או מטפלת משפחתיים מנוסים ומוצלחים. בקשר לטיפול – הפורטל שבו יתאימו לכם בתהליך רגיש, בשיחת טלפון וללא תשלום, את הטיפול המשפחתי הנכון ביותר, עבורכם.

 

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

כיצד מטפלים בבעיות התפתחותיות בקרב ילדים בגילאים השונים?

5 דרכים נפוצות המעידות כי הילד שלך זקוק לפסיכולוג!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

המרכז להתפתחות הילד

אתר המרכז להתפתחות הילד הוקם במטרה  להעניק לכם הגולשים אפשרות ללמוד ולמצוא תשובות לכל מה שקשור לנושא- התפתחות הילד בגילאים השונים ועד לבגרותו.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן